top of page

Духовност



Почти всичко тук, което се представя, като Духовен Живот, Духовно Познание, Окултно и Езотерично Знание, е базирано на дублажи на Истината, тези дублажи са много умели и сръчни и почти са Истината, много приличат на нея, все едно да различиш фалшификат на Мона Лиза от Оригинала.

Можем да говорим за всички тиражирани Окултни и Езотерични познания, като за едни много достоверни и уникални Фалшификати на Оригиналната Картина, които по-наивните от нас и тези, които не искат много да се ровят, и да не вярват и да се съмняват (защото това е грях), ще приемат за Истината, и ще тръгнат да я разпространяват и обслужват.

Доскоро аз също бях един от тези персонажи. Не се гордея с това. Но и търсенето на нещо отвъд очевидната тежка материалност, някак неминуемо те отвежда там, това е попадането от една тежка илюзия и затвор, в друг, който изглежда е с по-лек режим, но всъщност съвсем не е. Един затвор, който постепенно опитва да разгради връзката с Духа, да я прекъсне, да я отложи, да я осуети по всякакъв начин.

Но който има тази Връзка, ще разбере в някакъв момент, че тя е неунищожима, и един микрон да носи от нея, той ще изведе търсача към нефалшифицираната Истина.

Там е работата обаче, че той не трябва да спира при никое Учение, при никой Учител, който ще го спаси, или ще му я обещае, той трябва сам, със собствени сили да стигне до това Чисто Зрънце ПраСветлина, и да се бори буквално денонощно за него, защото битките за отнемането и заглушаването на това зрънце са особено тежки не само през деня, но и по време на сън. Те искат да се откажеш, да се примириш, да им отдадеш силата си, че кой си ти – някаква прашинка в техния Космос, те искат да дадеш всичко, което имаш на Бог. На Кой Бог Обаче? И тук стигаме до съществения момент.

Хора, като мен, като вас, като нас, са наричани конспиратори. Те често се обявяват или за луди или за шизофреници или и за трите и са затваряни в лудници, обществото ги е низвергвало. Тъпкани с успокоителни и други лекарства, за да станат нормални (тоест послушни, тоест роби – без значение тъмни или светли), те са умирали по лудниците, или са постоявали там немалко години, пишейки своите велики произведения, които са прозорец към Истинската Светлина. Има много такива исторически примери.

Но нека се върнем отново на нашата тема с Бог и Търсенето на Духовност.

Както споменах на всичко има съвършен дубликат на истината, или иначе казано съвършено копие на оригинала, което разчита на нашата наивност, невежество и незнание, и на бързото ни живеене с лесни и леки отговори.

СВЕТАТА ТРОИЦА ИЛИ КАК ДА СИ НАПРАВИМ ВСЕЛЕНА И ДА УГОЯВАМЕ ПОРОБВАМЕ И ТОЧИМ НЕВЪОБРАЗИМ БРОЙ СЪЩЕСТВА В БЕЗКРАЙНИ ЦИКЛИ ОТ ВРЕМЕ, УБЕЖДАВАЙКИ ГИ ВСЯЧЕСКИ, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО И ЧЕ ТОВА Е ЕВОЛЮЦИЯ И ЖИВОТ.

Дубликатът на ПървоИзточника(ПраМайката), е Бог-Демиургът, или Вселенският Логос, който е познат още, като „Древният по дни“, Единният, Вселенският Архитект, Вселенският Разум, Това е Богът от Стария Завет, като малко е смущаващо да бъде изказано, но все пак – Богът от Новият Завет не е по-малко лош, просто той е Богът на Светлата Полярност – (Стар/Нов Завет) – Тъмна/Светла Полярност.

Сега да минем на Дубликата на Сина – Христос, който всъщност е Христос-Антихрист, и цялата тази отново полярна история. Дами и Господа в ролята на Сина, ви представяме Нашето Слънце, прекрасното Слънце на Нашата Слънчева система, тъй нареченият и боготворен – „Дарителят на Живот“, около който се върти всичко, защо ли? Вероятно защото е много благороден....дали...?

Е нека отново ви представим Слънчевият Логос, това светло, могъщо същество в ролята този път обаче на Йехова-Сатана/Христос-Антихрист, Еллохим/Еллохимите. Тези Светли Светли Същества, които обаче са имитатори на Светлината и в същото време нейни Поробители. Да, окултните науки ги боготворят, нормално, защото от тях черпят силите си и покровителството, което получават от тях.

И Нека кажем Сега, че тази Светла Същност, нашето Физическо Слънце се подвизава Също, като полярната Двойка Анунакски Богове – Енлил – Бога/ и Енки – Дявола, или Христос – Енлил и Енки – Луцифер. Доброто и Злото и тяхната вечна битка, и разбира се, заемайка страна в нея, ние се привързваме към Колелото на Раждане и Смърт за Вечни Времена, приемаме, че Душата е Целта, и тотално прекъсваме връзката или възможността за връзка с Духа, който е вратата към връщането към Първоизточника извън тази Вселена. Правим се на Спасители, Жертваме всичко за Бога(ха-ха), кефим се на безсмъртната си Душа, безсмъртна в Това Колело и този Затвор, и започваме да се изкачваме в Йерархиите на Демиурга с цялото си достолепие и Служене! Ура. Фойерверки и Възнесени Учители ликуват с нас, дават ни тоги, горят ни на клади, защото умираме в Господа, и насън ни подаряват странни артефакти и космически приспособления и камъни. Правим си Меркаба, миришем си Цветето на Живота, опа на Смъртта, и си гледаме кефа.

И сега пък идвала Епохата на Светия Дух – фалшификата на Духа – Феникса, Белият Гълъб и т.н. окултни символики на това прекрасно същество, което окончателно ще ни освободи и даде спасение. Ние ще изчистим всичката си Карма (кармата на Цяла една Паднала Вселена – дали?), само че ух...толкова много практики трябва да правим по един много точно определен начин, за да я изчистим тая наша карма, и как така – колкото повече чистим, толкова повече има за чистене – ами да, казват, нашите приятели, много си грешил – ух, свиваш рамене ти, грешен съм много да, налягаш си парцалите и изпълняваш), на помощ ти идват Астрология, Нумерология, Кабала, Работа с Ангели и Архангели (хи-хи), всички окултни и езотерични и системи и науки, обясняват ти, че Затворът, това е Твоята Карма/Съдба/Предопределние/Път на Душата и Живот, и това е положението, дават ти малко Рейки, Малко Тантра и те абонират за себе си още няколко цикъла на прераждане. Много сладко наистина.

В следващия епизод ще си говорим за това – Добре де, като не е това, кое е, и как да стигнем до него, кои книги да прочетем, коя Кабала да направим, коя система да ползваме?...Ще се забавляваме истински, обещавам.

Ивайло Добрев

bottom of page