Сейджинг/кадене

Растителното царство и Природата съдържат всичко небходимо за постигането, подпомагането и поддържането на един добър, здрав и балансиран живот на всички нива – физизческо, емоционално, ментално, душевно, духовно.

IMG_0449.JPG

Защо кадене?

Ритуалния дим по време на церемонии не помни времето, от което датира. Повечето религии, духовни общности хилядолетия ползват свещения дим за пречистване и одухотворение.

Използвали са се различни видове билки, смоли, маслени дървета при ритуали, молитви, медитации.

Днес каденето е по-скоро ежедневен ритуал, който подпомага балансирането на собствената ни енергия и на обкръжаващия ни свят. Вече домът е нашият храм и той има нужда от енергийно пречистване.

Подобно на къпането на тялото, можем да кажем, че чрез кадене пречистваме и Аурата си.

Сейджингът, или каденето с определена комбинация от растения и билки от една страна спомага процесите по поддържане на здравословните честоти на вибрация, а от друга ги синхронизира с висшите реалности и земните честоти.

Защо каденето е ефективно?

Бял сейдж/Бяла Салвия

Сравнително скоро бе открито, че всъщност каденето е един от най-силните антисептични технологии открити някога. През 2007 година научен доклад от Journal of Ethnopharmacology съобщават, че един час „медицинския дим“ намалява бактериите във въздуха повече от 94%. И това въздействие остава в помещението повече от 24 часа. Когато горим сейдж или други билки се отделят отрицателни йони, които автоматично пречистват пространството. Латинското име за сейдж е салвия, в превод  – лечение. Пало Санто, което в превод означава "Свещено дърво" също се свързва със силната си способност да балансира, омиротворява и допринася за хармоничност в нас и около нас.

 

Съветва се при голям стрес, тъга, депресия, тревожност, паник-атаки да се кади често, за да балансира енергийното състояние. Така се отстранява тежка енергия, главоболие, отпадналост и се покачва жизнеността ни.  Хубаво е при големи промени, трансформации в живота, смяна на жилище, работа, загуба на човек, развод и всичко, което внася смут и страх – да се кади регулярно, използвайки различни аромати.

 

 

Съвет: Обръщайте повече внимание на ъгли, балкони и около леглото си при кадене, защото най-често там се трупа плътната енергия и изисква повече внимание при пречистване.

IMG_7743 (1).jpeg

Алхимия за пречистване на енергията

Crystal Salt

При процеса на възнесение на съзнанието и активирана Кундалини енергия, изхвърлянето на плътна енергия от енергийните центрове, често е тежък процес. Нашата планета е осигурила лечебни дарове и средстава за енергийно пречистване, които помагат за хармонизиране на тялото. 

Отделно често се случва и нашата Аура да поема енергии от други хора, емоции, среда, в която се намираме, което понякога води до главоболие, раздразнение, изнервеност, стрес.

Crystal Salt

Рецепта за Пречистване на Дома от тежка и плътна енергия

- Препоръчително е да се прави при нанасяне в нов дом, офис и при нужда. 

1. Представяме си цялото пространство оградено в кръг.

2. Отваряме по един прозорец/врата във всяко отделно помещение.

3. Кадим с избрана от нас билка (Бялата Салвия е най-мощното пречиствателно осредство), дафинов лист също върши работа. И казваме на глас: „Нека ненужната, тежка енергия, доброволно да напусне дома ми и да излезе през прозореца/вратата.“

4. Може да измием пода като съзнателно наречем водата.

5. Запалваме свещи и си представяме как пламъка им изгаря всичко ненужно.

Crystal Salt

Рецепта за подпомагане процеса на пречистване или "пърджинг"

1. Пускаме си на аудио запис кристални или тибетски купи - със слушалки.

2. Взимаме два кристала в дясната и лявата си ръка, препочъчително да са заземяващи.

3. Представяме си как се свързваме с ядрото на Земята, спускайки светлинни коренчета от опашката на гръбнака ни.

4. Избираме си фокусна точка -  или ходилата, или мястото на напрежение и дишаме "през" него.

Crystal Salt

Рецепта за пречистване на Аурата:

 - Поставяме намерение за събиране на цялата ни енергия и освобождаване от чужда и ненужна такава.

1. Кадим пространството около нас с избрана билка или смола, отваряйки прозорец.

2. Взимаме душ, използвайки морска или хималайска сол, като разтриваме раменете си с нея.

3. На лист хартия описваме емоциите, които се надигат в нас и го изгаряме. Повтаряме на ум/глас: "Аз имам пълния суверенитет върху силата и енергията си – това е мое рождено Вселенско право."