top of page

Кристали, Минерали, Камъни

Цвете Ахат

 Кристалната енергия е била използвана за лекуване и разширяване на съзнанието. Всеки вид Кристал има уникална вибрационна енергия.

Кристали
IMG_1288.jpg

Всяко живо същество от Творението има развиващо се съзнание, което е част от Източника.

Царството на Природата желае да работи в творчески сътрудничество с нас, защото чрез това взаимодействие повдига своето съзнание, а от друга страна Човешкото Царство получава достъп до този неизчерпаем източник на Любов.

 

Камъните и Кристалите са живи съзнания част от енергийната решетка на Земята, или по-скоро съхранители на информация. Също и нейната костно-скелетна система. Играят и ролята на предаватели и излъчватели на енергия от Земята към Космоса, и от Космоса към Земята.

 

Как да изберем своя Kристал?

Ако сте силно привлечени от Kристала, това е достатъчна причина да го вземете и си взаимодействате с него. 

 Доверете се на интуицията си.

340998955_955316165623893_8666875458913917330_n.jpg

Как се съхраняват Кристалите?

Кристалите обичат да бъдат съхранявани на слънчева светлина и открити пространства.

Личните кристали могат да бъдат съхранявани в открити съдове от естествени материали. Ако съхранявате кристала на тъмно дълго време, то след това кристалът трябва да бъде зареден на слънчева светлина за оптимално действие.

Как се почистват Кристалите?

След определен период от време, Kристалът може да натрупа различни форми от отрицателни или статични енергии – като например електронни замърсявания, негативни мисловни форми, шум. Тези небалансирани енергии на Кристала се предават на външната повърхност и могат да повлияят на излъчването на положителната, вибрираща енергия. Кристалът може да счупи или промени, тъй като уравновесява частично дебалансирани енергии. Някои от знаците указващи, че Kристалът се нуждае от почистване за усещане за намаляване на излъчваната от него енергия, увеличаване на матовостта, или лепкавост при докосване.

За бързо почистване – Кристалът се държи около минута на течаща вода, и между дланите, като си представяме, че го облива бяла светлина, благодарим му с любов за неговата работа. Вторият метод е чрез кадене със смоли или сейдж.

За по-цялостно почистване трябва да поставим кристалите в морска или хималайска сол. Могат и да бъдат заровени в сол от 1 до 7 дни, защото морската сол привлича, като магнит нехармонични енергии.

Ако кристалът е бил подложен на особено силно негативно влияние, може да го заровите под Земята за 7 дни.

IMG_2241.JPG

Как се зареждат Кристалите?

На Слънчева Светлина за ден или два.

 

След известен период от време Кристалът абсорбира нехармонична енергия, което намалява неговия капацитет да генерира чиста, жизнена енергия. Един от знаците за това, е че започвате да усещате кристала така, сякаш се нуждае от пречистване, но след като го направите, нямате чувството то да го е прояснило, и да е възстановило енергията му. Друг знак – усещане на дискомфорт при допир. Когато това се случи, това означава, че Кристалът е направил всичко, на което е способен, и е време да го върнете на Земята с Благодарност.

bottom of page